19 November 2011

~ Di Sebalik Tabir ~

     Hye u all !. See me again. Kali ni ima muncul dengan novel terbaru yg bertajuk ‘Satu Nama Dalam Hati’. Guess what!. Dalam tahun ni je ima dah terbitkan dua novel dlm blog ni..he2.. Bukan la ima nak bangga ke apa tapi rasa macam tak percaya je. But seriusly, I can do it. Yes!. Tapi tu la org kan selalu kata. Nak seribu daya,tak nak seribu dalih kan kan kan? Ok.  Lets back to our main point story k! (Sebab ima dah mula nak menyimpang dari subjek asal ni). (*_*)

1.  Tajuk novel ‘Satu Nama Dalam Hati’ ni, bukan ima yg cipta k. Why not me?. Ha ni nak citer la ni.. Actually novel pendek ni adalah permintaan dari seorang kawan yg ima kenal masa ima keje part time di The Store, Central Square, Sungai Petani sebagai part time promoter kat kedai kasut je sementara nak tunggu tawaran U la katakan. Orang yang ima maksudkan tu namanya Mohd Firdaus atau lebih dikenali dengan nama Abg Ferd. (Kalau Abg Ferd yg tgh baca ni, pasti senang hati sebab permintaan dia telah ima tunaikan hu2). Pasti kOrang tertanya-tanya kan? Macamana dia tahu ima suka tulis novel kan??. Ni la nak citer. ima ringkaskan la ya. Member ima yg keje kat situ gak ada la citer kat dia pasal ima ni ada wat novel, so dipendekkan citer Abg Ferd ni minta la tolong ima wat kan dia sebuah novel yg rangka ceritanya dia yg wat. ima x de hal. ima pun time tu x de lagi terpikir nak wat novel baru ke apa. So ima pon setuju. Ok. Lagu tema novel ni pun Abg Ferd yang choose k iaitu lagu jiwang dari kumpulan E.Y.E. dgn tajuk lagunya ‘Satu Nama Tetap di Hati’. Pasti mamat2 kat luar sana tu tahu kan lagu ni?? Abg Ferd kata.. (Setelah dia disoal siasat oleh ima lagak spt seorang inspektor polis la kata kan), Lirik dalam lagu ni sesuai sgt dengan cinta Amir dengan Zulaika tu. I think so.(^^)

2. ima start wat novel ‘Satu Nama Dalam Hati’ ni pada tahun ni (2011). I guess dalam bulan Mac macam tu la. Actually novel ni sepatutnya hanya mengambil masa lebih kurang 2 bulan untuk disiapkan tapi yela kita sebagai manusia biasa pasti ada halangan masing2 kan? So ditambah masa lapang ima n ditolak masa kerja ima, Terlajak la ke 4 BULAN baru novel ni diisytiharkan siap sepenuhnya. Hu3. And ima dengar kata Abg Ferd rancang nak print out novel ni n dihantar ke pihak penerbit novel. Harap2 impian dia tu terlaksana dengan lancar. Amin. (^^)

3. Nama watak di dalam novel ‘Satu Nama Dalam Hati’ ni pula, like I said, Abg Ferd punya cerita la. So watak2 dalam ni semua dia yg cipta. ima juz ambil n create watak2 tu jadi satu cerita yang lebih menarik. sebab member ima kata, sepanjang Abg Ferd ni wat novel pasti tak ada endingnya. Macamana tu ek? Hihi.. and ima rasa citer ni mcm tak ada kaitan dengan Abg Ferd pun tapi ima rasa peranan setiap watak ada la kot kaitan sikit dengan dia. Emm.. Soal ni ima x ley komen lebih sebab ima tengok kan Abg Ferd pun macam malu je nak citer hu2. (^^)

4. Orang pertama yg baca novel ‘Satu Nama Dalam Hati’ ni semestinya Abg Ferd. Sebab before nak bg owg len baca,tentu la kena dapatkan kata putus Yes or No dari tuan punya karya asal ni kan?.(^^)

5. Like I said before on my first n second blog, HARAPAN ima agar karya asal Abg Ferd ‘Satu Nama Dalam Hati’ ni diterima oleh semua kaki2 novel even citer die pendek je k!.. And to Abg Ferd. ima doakan semoga Abg Ferd bahagia di samping yang tersayang and bila dah rancang nak kawen nanti jgn lupa jemput ima dgn member ima tu ya. Hehe..(^^)

Permintaan ikhlas drpd ima..

     Semoga korang semua yg lawat blog ima ni sudi baca novel ‘Satu Nama Dalam Hati’ ni dan jangan lupa komen sekali ya. (ima terima dgn hati terbuka segala komen korang tu ya. Tidak kisah la baik ataupun buruk.) Ok.. ima kena beredar dulu sebab masa terlalu mencemburui kita semua. (Masa jeles gila skrg ni.. hihi). Macam biasa, terima la serangkap pantun ima tujukan special utk korang semua sebelum ima undurkan diri ni ya. Jadi akhir kata, Kalau ima ada tersalah kata ke sepanjang ima berada di dalam blog ni, harap dimaafkan ye.. INGAT!!!.. yg buruk semuanya datang dari KITA.. and yg baik tu hanya datang dari ALLAH S.W.T.

       One more thing before I forget, ima perlukan FEEDBACK dari korang semua tentang blog ni jugak k! juz letak kat dalam chat box di sebelah kanan ni je -->, nanti ima akan balas k! InsyaAllah, kalau ada masa lagi kita pasti akan bertemu lagi, mungkin pada novel ketiga ima. Doa2kan ya! Bye2.. Assalamualaikum...


Berjalan-jalan singgah di Taman Mini,
Ingin mencari bunga selasih,
Pada yang sudi membaca novel ini,
ima ucapkan jutaan TERIMA KASIH..

Nukilan : Ima Fatima

Karya Nukilan ,

Karya Nukilan ,

~MemBer BLOg ima~